Rumpai Laut Semulajadi Yang Amat Tinggi Khasiatnya

This post has already been read 942 times!

Rumpai Laut Semulajadi Yang Amat Tinggi Khasiatnya

PENGENALAN RUMPAI LAUT:
Organik sarang burung laut amat dikenali oleh masyarakat China,Jepun,Taiwan,Hawaii,Britain dan Amerika serta asia sejak ribuan tahun yang lalu.Sebelah barat ia dikenali Seaweed,Hawai ”Limu”,Britain “purple laver”.bahagian asia timur dipanggil Rumpai laut yang amat tinggi khasiatnya hampir menyamai sarang burung layang-layang.
Sarang burung laut merupakan 100% tumbuhan (Halal) semula jadi laut berbentuk alga kerana ia tidak memiliki akar,batang dan daun. Sarang burung laut sangat sempurna dari segi sifatnya yang biasa hidup didasar laut cetek di tembusi cahaya matahari.Kehidupannya memerlukan laut yang amat bersih,tidak tercemar dan ombak laut yang tidak kuat.
Istilah rumpai digunakan pada flora ini,lebih tepat lagi ia diistilahkan sebagai sayur-sayuran.Sarang burung laut ini mempunyai potensi yang besar dan meluas sebagai makanan(vegetarian&diet),perubatan, industri kecantikan dan industri lain.
(Sarang burung laut ini di bungkus 100% semula jadi dari laut,mungkin ianya menpunyai sisa-sisa garam dan bau air laut)

Khasiat Rumpai laut

Organik sarang burung laut megandungi Nutrien yang sangat tinggi untuk keperluan harian,Ia megandungi Karbohaidrat,Protein,Enzim hidup,Vitamin2,Zat Besi,Kollegen,Phosphorus,Pattasium,Kalsium,Serat Tinggi dan 64 Mineral semulajadi.
Organik Sarang burung laut juga amat berkhasiat kepada golonggan kanak-kanak,wanita mengandung,wanita putus haid serta pengemar makanan vegetarian.
Organik Sarang Burung Laut Tidak Mengadungi Apa jua bahan2 kimia ,Pengawet atau pewarna.

 

Post Popularity 0%  
Popularity Breakdown
Retweets 0%  
Facebook Likes 0%  
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

This post has already been read 942 times!

Share

Comments

comments

Powered by Facebook Comments

This entry was posted in Kesihatan. Bookmark the permalink.